Kušanje mladog vina

U jedinstvenom ambijentu Hotela Brotnjo održana je tradicionalna manifestacija Kušanje mladog vina.  Mlado vino, vino nove berbe, nastaje procesom dozrijevanja, završetkom fermentacije, obično krajem listopada ili početkom studenoga. Posjetitelji manifestacije mogli su se uvjeriti u kvalitetu vina koja će se tek pojaviti na tržištu, kao i onih koja su već u ponudi.

Prema riječima vinara, njega mladog vina je umjetnost, a umjetnost je i spajanje vina i hrane. U skladu s tim, iskustvo kušanja vina obogaćeno je selekcijom delikatesnih proizvoda Hercegovine. Priliku da budu dio slavne tradicije, duboko integrirane u kulturu Brotnja, dobili su učenici hotelijersko-turističkog i ugostiteljskog smjera naše škole koji su pripremili prepoznatljive delicije izvornog podrijetla. Uz uživanje u bogatstvu okusa, neizostavan je i vrhunski glazbeni doživljaj za koji su se pobrinuli  učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo, klapa Katarina i članovi Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva Brotnjo.

Hotelijersko-turistički tehničari i ugostitelji su u stvarnom radnom okruženju mogli razvijati praktične sposobnosti kako bi u budućnosti svoje znanje mogli primijeniti i uspješnije se uključiti u gospodarsku praksu jer, ne zaboravimo, kultura i običaji su dio suvremene turističke aktivnosti.

 

Magdalena Bevanda (II.7), novinarska sekcija

fotografije:https://citluk.ba/14126-2/