Kuharsko natjecanje naših učenika

Kuharsko natjecanje učenika Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića održalo se jučer, 13. studenoga 2019. godine u PC Mališić. Svoje kuharsko umijeće učenici III. 8 odjela pokazali su pripremajući različita jela na zadani meni (predjelo, glavno jelo i desert). Podijeljeni u dvije ekipe, u vremenu od 40 minuta, učenici su morali pripremiti te servirati spremljena jela koja je potom ocijenio stručni žiri koji nije imao lagan zadatak – promatrali su učenike za vrijeme pripreme te dali svoje ocjene za način pripreme jela, okus, te prezentaciju jela. Stručni ziri činila su tri člana: Verica Malić, prof. kuharstva; Damir Primorac, prof. ugostiteljskog posluživanja; te Damir Mlikota, prof. kuharstva i slastičarstva.

Nakon kušanja svih pripremljenih jela pobjednikom prvog kuharskog dvoboja naših učenika proglašena je ekipa pod nazivom Chefovi koju su činili Anita Beljo, Marino Ostojić i Zoran Turudić. Iako nisu pobijedili, ekipa Bon Appetit u sastavu Irena Barbarić, Josip Barać i Marija Ereš također je oduševila sve prisutne svojim pripremljenim jelima. Na kraju dvoboja svi su sudionici dobili utješne nagrade, dok je glavna nagrada – električni mikser, otišla u školski kabinet kuharstva i njime će se služiti svi naši učenici koji svoju praksu obavljaju u ovom kabinetu.
Kako je izgledao zadani meni natjecatelja, te kako su se zabavili i što su naučili pokazujući svoje kuharsko umijeće, pogledajte u galeriji slika.