Korizma

Odložimo mobitele, skinimo slušalice, postimo od sebičnosti. Započnimo iznova s Kristom. Ponizno, iz srca zavapimo za Njim. Korizma je prava prilika za to, novi početak, novi pokušaj. Isus nas  zove da pođemo u pustinju srca, da se odreknemo onoga što nas opterećuje, zagađuje i ograničava, svega bez čega mislimo  da ne možemo. U tu pustinju uđimo  sretni znajući da ćemo u njoj na kraju susresti Uskrslog. Zbog toga je naša žrtva u vidljivo i osjetno teškim vremenima izvor beskrajne sreće vrijedne divljenja. Mi se radosno odričemo.

Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni. Ta Bog nije poslao Sina na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spasi po njemu. (Iv 3, 16 ­- 17)

Neka korizma bude vrijeme rasta u molitvi, vrijeme posta i pokore, ljubavi i djela milosrđa, vrijeme kvalitetno provedeno s Bogom i priprema da svaki svoj dan živimo s Njim.

Kada pođeš, vidjet ćeš da  je i cijela vječnost premalo. Željet ćeš uvijek biti i ostati s Kristom jer njegova ljubav je takva – otapa i najledenija srca te oprašta najtvrdokornije grijehe. Kreni s Njim putem Golgote! Bez nje ne bi bilo ni uskrsnuća…Učitelj baš tebe poziva!

 

Petra Miletić (II.1), novinarska sekcija