Izlet u Nin i Zadar

Učenici drugog razreda 10. lipnja bili su na izletu u Dalmaciji, točnije u Ninu i Zadru. Pratili su ih razrednici i profesori Leonardo Klemo, Danijela Škegro, Ilijana Aralo, Kristina Primorac, Tomislav Džida, Antonija Dankić, Katarina Petrović i Branka Vasilj.

Po dolasku u Nin, nakon uvodnih informacija o znamenitostima, učenici su mogli prošetati kamenim uličicama, razgledati crkvu Svetog Križa, a budući da je Nin najstariji hrvatski kraljevski grad, i fotografirati se pokraj spomenika knezu Branimiru ili Grguru Ninskom.

Bila je i prilika usputno se zaustaviti pored crkve svetog Anselma, na ostatcima rimskog hrama i drevnim šetnicama u laguni. U Ninu se nalazi i Kraljičina plaža, jedna od najljepših na svijetu. Na redu je bio Zadar.

Uz pratnju vodiča, učenici su mogli vidjeti crkvu sv. Donata, Forum, Pozdrav Suncu, Morske orgulje,  katedralu sv. Stošije,  ali i samostalno obići Trg pet bunara, Narodni trg i drevnu Kalelargu. Arhitektura je zadivljujuća, sunce i morski zrak imaju posebnu čar. Iskreno, postoji li bolji završetak školske godine?! Zahvaljujemo našoj ravnateljici Adeli Škutor.

Ana Vasilj (II.1), novinarska sekcija