IN MEMORIAM

 

IN MEMORIAM

 

 

MARIJANA SIVRIĆ

(23. X. 2019. – 23. XI. 2019.)

Bože, sve već bješe zapisano u knjizi tvojoj:

dani su mi određeni dok još ne bješe ni jednoga (Ps 139)

 

Prije mjesec dana Gospodar života i smrti pozvao je u svoje kraljevstvo prof. dr. sc. Marijanu Sivrić. S nevjericom, tužni, iznenađeni, suznih očiju govorili smo o preranom odlasku u Nebo cijenjene kolegice i profesorice engleskog jezika nekoliko naraštaja Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića u Čitluku. Prof. Marijana (rođ. Ćorić) radila je u našoj školi od 1989. do 2006. godine.

Draga Marijana, pred Njim koji ti je darovao život, talente i vrijeme, duboko smo uvjereni, mogla si ponosno stati, punih ruku dobrih djela i duše prepune ljubavi. Ogromna je tvoja otpremnina za vječnost. Godinama si stjecala i prenosila znanje, obogaćivala i usmjeravala one koji su željeli učiti i napredovati; svima koje si susretala, tiho i nenametljivo toliko toga lijepoga nesebično darivala. Svatko je osjetio tvoju dobrotu, skromnost, vedrinu, stručnost, plemenitost, religioznost, čovječnost. Hvala ti!

Ostale su brojne velike i male uspomene, lijepa i draga sjećanja. Kada bismo mogli vratiti vrijeme, školski sat i veliki odmor bili bi prekratki za sve ono što bismo ponovno željeli čuti, proživjeti. Mjesta u kojima si živjela i ljudi s kojima si radila ostali su bez jedne predivne uljudne i obrazovane mlade osobe, a Nebo se obradovalo. Odsada će u rajskom prostranstvu svjetlosti i mira tvoji učenici i studenti biti anđeli. Radovat će se tvom osmijehu, blagosti i jednostavnosti, koji već tako nedostaju nama što smo te poznavali. 

Ljudski je (za)plakati, osjećati tjeskobu i prazninu, postavljati pitanja zašto, pokušavati naći pravi ili utješan odgovor. Kršćanski je vidjeti dalje i dublje od groba, s molitvama vjerovati u uskrsnuće. Lijepo je napisao pjesnik Mak Dizdar: 

Zemlja je smrtnim sjemenom posijana

Ali smrt nije kraj Jer smrti zapravo i nema

I nema kraja Smrću je samo obasjana

Staza uspona od gnijezda do zvijezda

 

Draga Marijana, zaogrnuta sjajem zvijezda mirno počivaj u ljepotama raja do ponovnog susreta s nama.