Humanost i zajedništvo Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića

Humanitarne akcije

1. Humanitarna akcija: Za djecu Afrike

Učenici Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića u Čitluku zajedno s vjeroučiteljicom Realom Šakota, pedagogicama i profesorima sudjelovali su u humanitarnoj akciji. U vrijeme Korizme u duhu dobre volje i velikog srca skupljali su novčane priloge za djecu Afrike i našeg školskog kolegu don Bernarda, koji se i danas nalazi u Africi. Učenici su skupili novčani prilog u iznosu od 1 886 konvertibilnih maraka. Taj novac je uručen don Ivanu Štironji, ravnatelju Papinskih misijskih djela u Bosni i Hercegovini.
25. travnja 2016. godine u 12:45 sati u školskom kabinetu naše škole koji je bio pun zainteresiranih učenika, don Ivan je imao predavanje o misijskim djelima. U uvodnom djelu kroz molitvu pjevanog Očenaša don Ivan nas je uveo u treći svijet, svijet Afrike. Također je označio jedan veliki naglasak na tri bitne, životne riječi, a to su ljubav, dobrota i mir. Kroz cijelo predavanje nam je dao predodžbe i objašnjenje o trećem svijetu, o težini njihova života u Africi, preživljavanju, obrazovanju..ali uz svaki svoj predah riječi: Molite i djelujte!!! Gledajući fotografije i devetominutni film o fra Miri svećeniku afričke misije potpuno nas je uvjerio da taj svijet se nalazi blizu nas i da moramo po njima kročiti stazama ljubavi, dobrote i mira.

Humanitarne akcije 1

2. Humanitarna akcija: Hrabro dijete

Humanitarna akcija, kojom se prikupljao novac za liječenje dječaka Romana Ljolje privedena je kraju. Naši učenici i djelatnici su tijekom proteklog tjedna imali priliku dati svoj prilog. Skupljen je novčani prilog u iznosu od 744 konvertibilnih maraka. Nadamo se da će naš prilog, ali od srca, dječjeg srca pomoći ovom hrabrom dječaku na putu oporavka.

Humanitarne akcije 2

Naši učenici stalno pokazuju dobru volju i spremnost da pomognu onima kojima je to potrebno. Veliko hvala svim našim učenicima, njihovim roditeljima, razrednicima i profesorima koji podržavaju svaku humanitarnu akciju!

Humanitarne akcije 3

Humanitarne akcije 4

Humanitarne akcije 5