Humanitarna akcija

Da, obično u ovo korizmeno razdoblje naši vrijedni učenici bi organizirali i pohvalno realizirali uskršnju humanitarnu akciju.

Ovih dana slušamo preporuke stručnjaka, epidemiologa koje predstavljaju najbolju moguću zaštitu u ovim trenucima, zbog čega je važno da ih se svi pridržavamo:

  1. Ostani doma
  2. Pridržavaj se pravila o higijeni i pranju ruku.

Iako fizički nismo prisutni zajedno i ne možemo realizirati našu tradicionalnu uskršnju humanitarnu akciju, možemo još veće dobro djelo učiniti, a to je pridržavati se gore navedenih uputa, ostati doma, jer na taj način čuvamo sebe, svoju obitelj i sve ljude a naročito one koji imaju slabiji imunološki sustav. Ne postoji jednostavniji način za učiniti dobro djelo.

Na neki način smo relativno brzo i  krenuli sa online nastavom (koju su ponekad mnogi učenici i priželjkivali – jer tko će ustajati rano u školu i slušati profesore ili tko će sunčano poslijepodne provesti u učionici..)

Svaka situacija ima neki smisao koji mi u zadanom trenutku ne prepoznajemo. Vrlo je važno njegovati empatiju prema roditeljima, braći, sestrama, ali i prema sebi samima. Ovo što nam se događa nije najbolji period u našim životima svakako, ali dajmo ono najbolje od sebe za sebe i za druge oko nas, koliko i kako možemo u ovom trenutku. Osjećaji su važni, govore nam što nam je potrebno, nikako ih ne treba zanemariti. Kako god se osjećamo – u redu je.

I ne zaboravimo, i dalje imamo odgovornost čuvati sebe i druge od potencijalne zaraze korona virusom. Ako nam se čini da ne radimo ništa, radimo puno i mnogo. Možda naši mali koraci nikad nisu značili tako puno i bili tako veliki.

Ono što kao učenici možemo učiniti je mirno i sabrano izvršavati naše dnevne školske obveze, poštivati poslane radne zadatke od profesora koji se svakodnevno trude da vam olakšaju školske obveze.

Ako vam se ponekad čini previše, potreban vam je savjet – dragi učenici obratite se vašim pedagoginjama na e mail: info@sscitluk.ba (naslov/predmet:za pedagoginje).

Za sve primjedbe, sugestije, prijedloge  možete se obratiti i ravnateljici naše škole.

Na nama svima je da reprogramiramo svoje umove i naoružamo se optimizmom i strpljenjem.  #ostanidoma #tujednizadruge

 

“Zamisli kako će sve ovo što se događa danas, biti samo sjećanje, a naš svakodnevni obični život činit će se poput dara – neočekivanog i predivnog. I zavoljet ćemo sve što nam se do sada činilo obično”. Papa Franjo

 

 

Stručne suradnice ustanove, pedagoginje: Doris Vlašić,prof.
Josipa Primorac, prof.