Foto/video: Dani hrvatskoga jezika u Srednjoj školi dr. fra Slavka Barbarića

DSCN6398Danas je Srednja škola dr. fra Slavka Barbarića bila ponosan domaćin županijskog natjecanja  Dani hrvatskoga jezika.  Sudjelovalo je 14 srednjih škola s područja Hercegovačko-neretvanske županije.

Na početku programa ravnatelj, prof. Velimir Pinjuh, je pozdravio prisutne i u svome govoru izrazio zadovoljstvo što se ovogodišnji Dani hrvatskoga jezika održavaju u našoj školi.

Članice ocjenjivačkog povjerenstva bile su: Lidija Jerković  –  stručna savjetnica za hrvatski jezik, Draženka Tole  –  učiteljica hrvatskoga jezika u OŠ Čerin i Marijana Krmek  –  učiteljica hrvatskoga jezika u OŠ Vladimira Pavlovića u Čapljini.DSCN6395

Prvo mjesto osvojila je Ana Bilić, predstavnica Srednje medicinske škole Sestara milosrdnica iz Mostara. Izrecitirala je pjesmu Josipa Pupačića, Moj križ svejedno gori. Drugo mjesto  pripalo je našoj Nikolini Miletić koja je izrecitirala pjesmu Napuštene žene, Slavka Mihalića uz pratnju učenice Klare Volarić na gitari. DSCN6376Treće mjesto osvojila je Srednja škola likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića iz Mostara koju je predstavljao  Goran Popović s recitacijom Ne daj se Ines, Arsena Dedića.

Između recitacija učenice naše škole izvele su glazbene točke, a mladi folkloraši su svojom izvedbom završili natjecateljski dio. Voditeljica programa bila je Marija Prskalo, učenica III.2.

 

 

 

 

Galeriiju slika možete pogledati na ovome linku

 

Video 

 

{youtube}b1nptZ5GV1c{/youtube}