FOTO: Viva la España – Ekskurzija 2011.

Ekskurzija_Spanjolska_2-_2011_086Dugo očekivani 26. kolovoz je osvanuo. Spakirani koferi, nasmijani i veseli, mi – maturanti, krenuli smo u našu nezaboravnu avanturu. Kroz cijelo naše školovanje ekskurzija je bila naš najveći san. Odjednom smo postali maturanti i krenuli u ostvarenje tog sna. Put pred nama bio je dug, a Italija, Francuska i Španjolska su čekale na nas.

Euforija u zraku, već na početku, nagovijestila je dobru zabavu i društvo je pozdravilo Čitluk i krenulo najprije prema Italiji.

Dana 27. kolovoza, u ranim jutarnjim satima, već smo bili u Veroni. Prošetali smo gradom i svakako posjetili njegovu najveću atrakciju, poznati Julijin balkon i kuću te još jednom čuli priču o najpoznatijim svjetskim ljubavnicima.

Nakon posjeta Veroni, krenuli smo prema mjestu Acqui Terme gdje smo prenoćili.

Kad je osvanulo jutro, 28. kolovoza, zaputili smo se prema Španjolskoj. Usput smo posjetili Avignon, nekadašnje sjedište papa, te čuli priču o 1309.godini i Avignonskom ropstvu.Ekskurzija_Spanjolska_2-_2011_049

Te nedjeljne večeri i nama su zasvijetlila svjetla atraktivnog Lloret de Mara. Stigli smo na naše odredište i ludi provod je započeo. Za vrijeme našeg boravka u Španjolskoj posjetili smo najprije Barcelonu. Prošetali smo njenim ulicama i shvatili zašto cijeli svijet priča o tom divnom gradu Katalonije. Vidjeli smo i nogometni stadion Barcelone, jednog od najpoznatijih klubova, Camp Nou. Sljedeći dan posjetili smo i svetište Montserrat. Tijekom našeg boravka u Španjolskoj uživali smo u srednjovjekovnoj viteškoj večeri te Flamenco-showu. Društvo se zabavljalo u kupanju i na pješčanim plažama Lloret de Mara, a svaku večer bio je zagarantiran ludi provod u disku.

Nakon tulumarenja, razgledavanja i uživanja došao je i taj četvrtak. Trebali smo krenuti prema Italiji jer dani u Španjolskoj su bili- odbrojani. Svatko je stavio svoj sombrero i viknuo : ¡Viva la España!

Ekskurzija_Spanjolska_2011_78Na putu prema Italiji posjetili smo Azurnu obalu. Bili smo u Nici, Cannesu te smo posjetili i Monte Carlo.

Zabavili smo se u Gardalandu. Nakon dva noćenja u Italiji, naše posljednje odredište bila je Padova. Taj dan je ujedno bio i posljednji dan. Kako smo se približavali Hercegovini, pjesma je bila sve jača. I kraj je bio tu. Ali, ipak, i početak je tu. Ovo je naša godina, i u njoj ćemo uživati. Ekskurzija nas je uvela u to. Tek sad shvaćamo da je došao i na nas red. Ponovno sjedamo u školske klupe , ali ovaj put kao maturanti . Ekskurzija je glavna tema, a ovo će biti dosad najbolja godina, predosjećam!

Katarina Zovko, IV.3

Galerija slika

{rokbox album=|myalbum| thumbcount=|34|}images/galerija slika/ekskurzija/*{/rokbox}