FOTO: Sveta misa zahvalnica

IMG_0298U crkvi Krista Kralja u Čitluku jučer, s početkom u 12  sati,  održana je misa zahvalnica 35. generacije maturanata. Skupili smo se pred školom, svaki razred u majicama s poprilično smiješnim i domišljatim natpisima, i u povorci krenuli prema crkvi.

Misu su svečanom učinili naši učenici u ulozi čitača, pjevača i svirača, a na početku misnog slavlja zahvalnicu je pročitala Marijana Barbarić, učenica IV. 2, između ostalog rekavši:

Spasitelju, želimo postati radost novog sutra, osmijeh koji prkosi zubu vremena, sila ravnoteže u svim koracima, lijek svakoj boli, smisao i nada za bolje sutra, krijesnica u noći i kamen temeljac u čvrstoj vjeri.

Nama maturantima obratio se i župnik fra Miro Šego i simboličnom propovijedi nas nadahnuo da ustrajemo k novim ciljevima i srednjoškolsko znanje iskoristimo kao temelj za nove uspjehe. Uz nas učenike, na misi su bili i naši profesori i razrednici.IMG_0302

Nakon svečane mise, slavlje se nastavilo u gradu, uz dobru glazbu i neizostavne osmijehe na licima. Nadamo se da će ovakvih zajedničkih trenutaka biti još, jer danas smo shvatili koliko nas veseli naše prijateljstvo i zajedništvo. Kao što smo već rekli: Jedna je i najbolja 35. generacija maturanata! Trudimo se i dalje da se te riječi provode u djela i učinimo našu školu i grad ponosnima!

Nikolina Miletić IV.2

 

Galerija slika

 

{rokbox album=|myalbum| thumbcount=|41|}images/galerija slika/misa_zahvalnica/*{/rokbox}