FOTO: NORIJADA

IMG_0086Petak, 20.svibnja – zadnji dan nastave, i tzv. NORIJADA. Ovaj put na NAŠ način! Okupili smo se u 12 sati ispred zgrade naše škole, i poredani po odjelima, svaki odjel u majicama različitih boja i poruka,uz pjesmu se lagano uputili prema crkvi. U 12:30 u crkvi Krista Kralja zajedno smo slavili svetu misu koju je, uz koncelebraciju fra Mire Šege, predvodio naš vjeroučitelj fra Dario Dodig. 

Na početku je sve okupljene maturante i naše profesore pozdravio Franjo Falak napominjući da ćemo svetu misu slaviti kao zahvalu Bogu za sve što nam je pružio i kao zaziv za Njegovu pomoć i ubuduće. Osim Franje, slavlje svete mise uveličali su i ostali maturanti čitanjem svetih čitanja i molitve za vjernike – Ružica Pehar, Ivana Šaravanja, Valentina Vrebac i Stela Raguž. Fra Dario je u svojoj propovijedi naglasio koliko je važno da sada donesemo pravu odluku, da odlučimo što dalje i da uvijek pozivamo Krista u pomoć. Na koncu svete mise, zahvalu u ime svih maturanata pročitala je Martina Krtalić napomenuvši da ne bismo bili ondje da nije bilo pomoći Svevišnjega i zalaganja naših roditelja, profesora i vjeroučitelja koji su se trudili usmjeriti nas na pravi put. IMG_0046
IMG_0089Nakon blagoslova, ponovno smo se poredali u kolonu i uz pjesmu, mašući svojim transparentima, uputili se prema središnjem Broćanskom trgu. Naravno, zastali smo pored zgrade stare srednje škole dok se orilo: „Ovo je moja kuća, živio sam tu…“ Prolaznici su nas pozdravljali sa smiješkom i činilo se da su jako ponosni što smo ove godine napravili nešto novo a opet uzbudljivo i zabavno.
A na trgu!? Tu je tek počela prava zabava – na jednom kraju pekli su se janjci, na bini se pjevalo iz svega glasa, a slavno polijevanje vodom nikoga od nas nije zaobišlo…  Radost našega zajedništva isijavala je iz naših srca na suncem okupanom trgu usred našega Čitluka gdje je bio i red proslaviti naš posljednji dan srednjoškolskog obrazovanja. Plesali smo, svirali i pjevali cijeli dan, a navečer svoju zabavu koja je potrajala do ranih jutarnjih sata premjestili u obližnje kafiće…
IMG_0107Kamo i kako dalje!? Nadamo se da će nas naš Svevišnji Gospodin uputiti na najbolji put… Za kraj, hvala Mu što nam je podario divan dan da dostojanstveno proslavimo svoj zadnji dan. Hvala i općini Čitluk koja nam je omogućila ovo slavlje, te našim profesorima i razrednicima koji su sudjelovali u našem slavlju brinući se da sve protekne u najboljem redu. 

 

Kristina Barbarić, IV.6

 

Galerija slika

{rokbox album=|myalbum| thumbcount=|90|}images/galerija slika/maturanti_norijada_2011/*{/rokbox}