Europski školski sportski dan

Prvi put u našoj školi organiziran je Školski sportski dan, koji se i inače na međunarodnoj razini obilježava zadnjeg petka u rujnu. Inicijatori i organizatori bili su profesori tjelesne i zdravstvene kulture uz pomoć udruge KINEZIS i Atletskog kluba Brotnjo s ciljem promocije tjelesne aktivnosti. Istraživanja na tu temu pokazala su da sport i boravak u prirodi blagotvorno djeluju na zdravlje učenika i bolje rezultate u učenju, stoga nikad nije bilo važnije biti aktivan nego u vremenu sveopće dominacije društvenih mreža i online života.

Kao autentični pripadnici internetske generacije zaista smo uživali u aktivnostima, no najzanimljivije je bilo atletsko natjecanje. U kategoriji učenica prvog i drugog razreda na 800 m, prva je Klaudija Dugandžić (I.7), druga Josipa Čuljak (II.7) i treće mjesto je postigla Ivana Zelenika (II.7). U kategoriji treći i četvrti razred, prvo mjesto je osvojila Patricija Prga (III.1), drugo Helena Bevanda (III.1) i treće mjesto je izborila Petra Dugandžić (IV.5). U kategoriji na 100 m, prva je Cvita Sivrić (I.1), drugo mjesto je osvojila Josipa Čuljak (II.7), a treća je Paola Pehar (II.3).

U kategoriji učenici – prvi i drugi razred na 1200 m, prvo mjesto je Petar Prskalo (II.4), drugo Adam Korać (II.5), a treći je Petar Krasić (I.1). U kategoriji treći i četvrti razred na 1200 m, prvo mjesto je osvojio Žarko Milićević (III.5), drugi je James Patrick Ostojić (III.1), a teći je na cilj stigao Matej Prskalo (III.1). U kategoriji 100 m, prvo mjesto je James Patrick Ostojić (III.1), drugo je Luka Ćurković (IV.7), a treći je Dominik Vasilj (II.5).

Pobjednici su dobili medalje, ali najvažnije je bilo sudjelovati. Druženja i smijeha nije nedostajalo. Učenici su lijepo iskoristili tračak sunca u kišnom tjednu. Čestitamo pobjednicima, svim sudionicima i organizatorima.

tekst: Matea Ostojić (IV.6), novinarska sekcija

 

fotografije

Ivana Vasilj (IV.3), novinarska sekcija

Marija Ivanković (IV.3), novinarska sekcija

Petra Miletić (III.1), novinarska sekcija