EUROPSKI DAN JEZIKA 2018.

Europski dan jezika obilježava se svake godine 26. rujna, a obilježavanje ovoga dana započelo je 2001. godine i od toga dana na poseban se način slavi jezična raznolikost. Cilj proslave ovoga dana je potaknuti ljude na višejezičnost, a pri tome očuvati bogatu baštinu koja se sastoji od više od 200 europskih jezika.

 

Poznavanje drugih jezika omogućuje nam komunikaciju s ljudima diljem svijeta, olakšava nam putovanja i sklapanje poznanstava, povećava mogućnost zaposlenja i omogućava brže napredovanje na poslu. Za učenje stranih jezika nikada nismo premladi niti prestari jer potreba za učenjem stranih jezika nikada nije bila veća.

 

I u našoj školi svečano smo proslavili ovaj dan. Profesorice stranih jezika pripremile su, izradile i postavile prigodne plakate. Promotrite li ih pažljivo, vjerujem da ćete pronaći zanimljive izraze i naučiti puno novih riječi koje će vam koristiti u proširenju vašeg vokabulara. Učenik I.6 odjela, Antonio Sušak također je izradio jedan od plakata koji su zasigurno uljepšali prostor naših školskih hodnika. Kroz igru i zanimljive kvizove nastavne sate jezika također smo posvetili obilježavanju ovoga dana.

 

Anđela Primorac, II.7