Ekskurzija

Ekskurzija 2016

Predvečerje 28.kolovoza, polazak na ekskurziju. Ta dugo iščekivana nedjelja doista je brzo došla. Polako smo se okupljali ispred škole, željno iščekujući autobuse.
Vukli smo kofere koje smo jedva uspjeli zatvoriti pretrpavši ih stvarima, nadajući se da smo sve ponijeli. Uzbuđenje i iščekivanje su bili vidljivi na našim licima. Polazak u 19.30!
Nakon noći provedene u autobusu,u kojem smo svi uspjeli barem malo odspavati, stigli smo u naše prvo odredište, Salzburg, rodni grad velikoga Mozarta. Posjetili smo njegov kip, salzburšku katedralu, vidjeli predivnu utvrdu Hohensalzburg. Slobodno vrijeme smo iskoristili za šetnju gradom i „bacanje“ selfieja. Nakon Salzburga, krenuli smo u Prag gdje smo stigli u popodnevnim satima. Stigavši u hotel, umorni, raščupani, željni sna, jedva smo čekali doći u svoje sobe. Sutradan, donekle naspavani, nakon doručka, pošli smo u razgledavanje Praga. Prag je bio čak i ljepši od onoga kakvim smo ga zamišljali. Utorak,srijeda i četvrtak su bili rezervirani za razgledavanje bajkovitog Praga. Za to vrijeme uspjeli smo posjetiti srednjevjekovnu gradsku jezgru: Hradčane,Malu stranu, Stare Mesto i Novo Mesto,Praški dvorac, Katedralu sv.Vida, astronomski sat u Starome gradu, Karlov most te smo prošli Ulicom Franza Kafke i vidjeli smo Židovsku četvrt Josefov. Također smo posjetili i pivnicu „U Fleku“ i plovili smo Vltavom. S broda smo mogli vidjeti svu ljepotu Praga, njegove znamenitosti, zanimljivu zgradu pod nazivom Plešuća kuća i uspjeli napraviti pravu feštu. Hercegovačke pjesme mogli su čuti i putnici s drugih brodova te su nam nasmijani mahali. Tri večeri smo odlazili u diskoteke. Mislim da će nam u sjećanju najviše ostati diskoteka Radost. Svaka večer nam je bila luda i nezaboravna. Petak smo rezevirali za cjelodnevnu zabavu u Aquapalaceu,koji je pun bazena i vodenih tobogana. Ostatak dana iskoristili smo za odmaranje u sobama i pakiranje.
U jutarnjim satima, nakon doručka, krenuli smo put Beča. U Beču smo obišli predivni dvorac Schönbrunn i njegove predivne vrtove za čiji smo obilazak imali malo vremena, no hvala Bogu, uspjeli smo i tu „baciti“ pokoji selfie bez kojeg ne bismo mogli ; ). Beč nas je oduševio svojim veličanstvenim izgledom. No, jedno je sigurno. Svi smo s nestrpljenjem čekali odlazak u lunapark Prater. Prater nam je nudio pregršt atrakcija. Ondje smo proveli sat i pol vremena ispunjenog adrenalinom i dozom straha. Nakon toga,otišli smo na večeru te smo napokon krenuli kući. Putem kući neki su spavali dok su neki to vrijeme ispunili smijehom i pjesmom.
Dojmove s ekskurzije prepričavali smo nekoliko dana jer toliko toga ne bismo mogli ispričati odjednom. Pamtit ćemo ovu ekskurziju cijeli život. Čak smo dobili i pohvalu da smo bili najbolja generacija dosad. Što reći za kraj, osim da se nadamo da će se i druge generacije provesti ovako legendarno kao i mi.

Katarina Turudić, IV.2

ekskurzija 1

ekskurzija 2

ekskurzija 3

ekskurzija 4

ekskurzija 5