Državno natjecanje srednjoškolaca u poduzetništvu (7. MUNJA BUSINESS CHALLENGE)

U srijedu 10. travnja 2019. u Mostaru, u prostorijama SPARKA, održao se 7. po redu Munja business challenge u kojem je sudjelovala i naša škola s deset učenika. Jagoda Milićević (IV.4), Marina Vanessa Sušić (IV.4), Ante Martinović (IV.5), Antonio Petrović (IV.5), Laura Dugandžić (IV.6), Lovro Dragičević (IV.6), Filip Luka Gospić (IV.6), Luka Krešić (IV.6), Luka Vasilj (IV.7), Jozo Mandžo (IV.7) sudjelovali su na natjecanju u pratnji mentorice Sande Sušac i pedagoginje Josipe Primorac a tijekom natjecanja pridružila nam se i ravnateljica Adela Škutor.

Ovogodišnje natjecanje je pod pokroviteljstvom Ministarstva civilnih poslova BiH, a glavni partner je EU info centar uz niz drugih kompanija i partnera i projekt Moja budućnost koji se realizira u partnerstvu s lokalnim vlastima Širokog brijega, Čitluka, Konjica i Trebinja. Bitno je napomenuti da je ovo globalna metodologija koja se uspješno provodi u preko 100 zemalja, a u BiH već sedmu godinu zaredom. Kada smo stigli u Spark imali smo uvodno obraćanje domaćina i partnera koji su nas pobliže upoznali s ciljevima natjecanja. Učenici su bili podijeljeni u 11 mješovitih timova s vršnjacima iz drugih gradova. Timovi su imali za zadatak kreirati profitabilnu turističku uslugu, ponudu ili proizvod, koji će privući kineske turiste koji na jednom od svojih putovanja odluče posjetiti našu lijepu Hercegovinu. Kroz timski rad i uz pomoć mentora učenici su u timovima pokazivali svoje liderske i poduzetničke vještine, te su ih na kraju prezentirali stručnom žiriju i naravno ostalim učenicima.

Tri tima su bila najbolja te su time osvojili odlazak na Državno finale u Sarajevo (17.-19.4.2019.). U tim timovima su i naši najbolji učenici: Laura Dugandžić (IV.6), Lovro Dragičević (IV.6), Luka Krešić (IV.6).
Na kraju želimo učenicima naše škole poželjeti puno sreće i uspjeha u ostvarivanju daljnih ciljeva i veliko hvala svima koji su sudjelovali.

Marina Vanessa Sušić (IV.4)