Drugo obrazovno razdoblje, još jedna prilika

Drugo obrazovno razdoblje

Drugo obrazovno razdoblje je počelo. Još je jedna godina brzo proletjela s usponima i padovima, porazima i pobjedama te nas ostavila u nadi kako će nova koja slijedi biti uspješnija. Pravo je vrijeme za ispravak.

Moramo dati sve od sebe kako bismo bili bolji, a ako smo bili odlični moramo se potruditi da takvi i ostanemo. Svatko od nas ima ciljeve, kratkoročne i dugoročne, i svatko bira svoj put. Neki prvašići se možda još nisu prilagodili. Neki maturanti žele upisati medicinu, pravo, psihologiju, neki se možda još nisu odlučili, ali za prave odluke nikad nije kasno. Drugo obrazovno razdoblje možemo još nazvati i drugom prilikom da pokažemo talent koji se krije u nama, da otkrijemo sve vrline i ispravimo sve nedostatke, nadoknadimo propušteno i spremno se uhvatimo u koštac s onim što tek slijedi. Život je pun prilika, ali ih trebamo znati prepoznati.

Uz malo više truda, rada i sreće uspjeh je zajamčen! Prvi tjedan je iza nas pa smo zamolili naše učenike da podijele s nama svoja razmišljanja, dojmove, planove…

Odmor je brzo prošao i sada je vrijeme da krenemo u nove radne pobjede. U prvom obrazovnom razdoblju sam prošla odličnim tako da ću dati sve od sebe da odličan uspjeh ostvarim i u drugom polugodištu. Slobodno vrijeme ću iskoristiti za čitanje knjiga.

Ena Karačić, II.3


Skratit ću vrijeme koje provodim na Facebooku i pokušat ću se pomiriti s knjigom.

Mario Prga, II.8


Odlučila sam se posvetiti više onim predmetima koje sam zanemarila u prvom razdoblju, te se nadam da će rezultat biti odličan.

Matija Kolobarić, II.7


Stiglo je drugo obrazovno razdoblje četvrtog razreda, ujedno i posljednje u srednjoškolskom obrazovanju. O budućnosti razmišljam već dugo, no ne mogu vjerovati da sam tako ostario. Da je moguće, zauvijek bih ostao u srednjoj. Moram priznati da mi je bilo savršeno od prvoga razreda srednje škole. Ne mogu vjerovati da uskoro napuštamo školske klupe.

Filip Lukenda, IV.2


Drugo obrazovno razdoblje je počelo burno. Većina maturanata se priprema za fakultet, neki za maturu jer shvaćaju da je svaki trenutak od presudne važnosti. Ne žele potratiti vrijeme jer im o njemu ovisi budućnost. Profesori se trude i nastoje učenicima olakšati pripreme te ih usmjeriti. Priznajem, uživao sam u srednjoj, zaista će mi ostati u lijepom sjećanju. Mlađima želim poručiti da budućnost shvate ozbiljno i potrude se maksimalno, ali da ne zaborave uživati jer „od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba“.

Vladimir Filipović, IV.2


Drugo obrazovno razdoblje, kao novi početak, donosi niz novih odluka. Vrijeme ide dalje, sat otkucava, na nama je, isključivo na nama – učenicima, hoćemo li uspjeti ili ne.

Andrea Stojić, IV.1


Postavila sam sebi nekoliko pitanja. Razmišljala sam što želim u životu, odgovori se gomilaju. Radi se samo o meni, na meni je da odlučim što želim od života, a za odluku nije ostalo previše vremena. U drugom obrazovnom razdoblju nastojat ću ostvariti što bolji uspjeh u učenju kako bih upisala studij. Da bih to postigla, potrebno je puno rada, truda i upornosti, a želim dokazati sebi da mogu i hoću ostvariti svoje snove.

Matea Milićević, IV.1


Za početak ću napraviti plan učenja, na vrijeme odgovarati sve predmete te pokušati postići što bolji uspjeh. Nadam se da će nam preostali radni tjedni proći u zdravlju, veselju i zajedništvu.

Katarina Bojčić, IV.1


Brigita Šimović i Anamarija Stojić, II.8