Drugo mjesto u modeliranju mostova

Natjecanje u modeliranju mostova održano je 5. svibnja u organizaciji Međunarodne udruge studenata građevinarstva IACES LC Mostar, Studentskog zbora i Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Mostaru. Cilj natjecanja bio je promocija građevinarstva i arhitekture te usmjeravanje srednjoškolaca na bavljenje inženjerskim poslom.

Sudjelovali su maturanti iz sedam srednjih škola Hercegovine. Našu školu predstavljali su maturanti Iva Kozina, Mihael Mandić i Toma Milićević (IV.1), pod vodstvom profesorice Tanje Ivanković. Natjecanje je sedmo po redu, a svake godine natjecatelji dobiju neobične materijale za modeliranje. Ove godine dobili su štapiće za sladoled, ražnjiće te pištolj za vruće lijepljenje i škare.

Pomoću tih materijala morali su napraviti most po mjerama koje su organizatori zadali. Za izradu su imali ukupno 210 minuta na raspolaganju. Nakon izrade i stanke obavljeno je testiranje mostova. Model koji su napravili učenici naše škole imao je nosivost 39 kg. Nakon konačnog ocjenjivanja osvojili su drugo mjesto.

Čestitamo Ivi, Mihaelu i Tomi te profesorici Ivanković na odličnom rezultatu i uspješnom predstavljanju škole.

tekst: Mateja Primorac (IV.1), novinarska sekcija

 

fotografije: Tanja Ivanković, prof.