Dramska sekcija: STVORENA ZA NEBO

Dramska_sekcija_STVORENA_ZA_NEBOAmatersko pozorište Neretva Konjic organizira 9. festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva Bosne i Hercegovine koji će se održati od 15.do 23. travnja 2011. Ove godine dramska sekcija Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića također se odazvala pozivu, te snimila predstavu pod nazivom Stvorena za nebo te istu poslala na spomenuti festival.

 

Vjerojatno ste ovih dana u predvorju škole primijetili razna tehnička pomagala – zavjese, reflektore, zanimljivo oslikana platna, itd. Da – to smo bili mi! Smile Svaku večer poslije nastave temeljito smo se pripremali za snimanje predstave – uvježbavali tekst, crtali scenografiju, smijali se, ali i ljutili… A sve je to dio priprema. Najvažnije – pripreme su se isplatile, a foto-video studio Đani poklonio nam je snimanje predstave te smo snimljeni materijal poslali na natjecanje.

Dramska_sekcija_STVORENA_ZA_NEBO2A o čemu se radi? Nećemo vam baš puno otkriti jer ćete  i sami uskoro imati priliku pogledati naš najnoviji uradak. Stvorena za nebo priča je o studentici Heleni koja prolazi kroz teško razdoblje svoga života – u srednjoj školi prevari je dečko, roditelji vrše pritisak na nju zbog izbora fakulteta, a okolina koja nudi ne baš lijepa rješenja za životne probleme, odvuče je na svoju stranu… Hoće li se ipak oduprijeti kušnjama?! Hoće li joj Luka, dečko kojega upoznaje na fakultetu, biti dovoljna podrška?! Možda…