Pedagoški kutak

Dragi naši učenici,

Ovu školsku godinu smo započeli na malo drugačiji način. Srušila nam se uobičajena školska svakodnevnica, ali i to će proći. Za sve nas ovo je nešto novo, ali samo zajedno možemo napredovati.

Kao što smo vam već pisale, svaka situacija ima neki smisao koji mi u zadanom trenutku ne prepoznajemo. Vrlo je važno njegovati empatiju prema roditeljima, braći, sestrama, ali i prema sebi samima. Ovo što nam se događa nije najbolji period u našim životima, ali dajmo ono najbolje od sebe! Osjećaji su važni, govore nam što nam je potrebno, nikako ih ne treba zanemariti.

Kako god se osjećamo – u redu je.

I ne zaboravimo, i dalje imamo odgovornost čuvati sebe i druge od potencijalne zaraze korona virusom. Ako nam se čini da ne radimo ništa, radimo puno i mnogo. Možda naši mali koraci nikad nisu značili tako puno i bili tako veliki.

Ono što kao učenici možemo učiniti je mirno i sabrano izvršavati naše dnevne školske obveze.

Ako vam se ponekad čini previše, potreban vam je savjet, pomoć – dragi učenici slobodno se obratite vašim pedagoginjama na e mail: pedagog@sscitluk.ba

Ne ustručavajte se u bilo kojoj situaciji potražiti pomoć vaših pedagoginja.

Ako postignete rezultat kakvom ste se nadali, veselite se i koračajte naprijed. No, ako rezultat nije onakav kakav ste željeli, opet ste stekli iskustvo i shvatili što ne smijete ponavljati. Naučili ste nešto korisno i od toga krećete kako biste ponovno sagledali problem i potražili nova rješenja.

U životu ne postoje neuspjesi već rezultati i od rezultata se uvijek nanovo kreće.

Ostanite i dalje vrijedni i  zdravi. Želimo vam puno sreće i uspjeha u radu.

 

                                                            Stručne suradnice škole, pedagoginje: Doris Vlašić,prof.

                                                                                                                              Ivana Čilić,prof.