DAN ŠKOLE

Dan škole

I ove godine, 24.11.2017., na sedamnaestu obljetnicu smrti velikana Brotnja po kojemu je dobila ime, obilježen je dan Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića. Učenici su, zajedno s profesorima, pripremili bogat program kako bi ga svečano proslavili.

U 11 sati započela je priredba u glavnom hodniku škole, koju su u ulozi voditelja otvorili učenici Helena Lesko i Josip Međugorac. Ravnateljica škole Adela Škutor obratila se nazočnima, među kojima su bili učenici, profesori, načelnik općine Čitluk Marin Radišić, članovi vijeća, župnici, ravnatelji škola, predstavnici ministarstva , Zavoda za školstvo. Ravnateljica je posebno istakla opremanje i otvaranje kabineta za ugostitelje, smjer kuhar, koji je kasnije blagoslovio čitlučki župni vikar, fra Goran Azinović.

Nazočni su uživali u nekoliko izvedbi glazbene sekcije škole pod vodstvom profesorice Vesne Šarić, među kojima su se našle „Tvoja zemlja“ Alfija Kabilja, „Hallo Django“ i razigrana afrička pjesma „Bonse Aba.“

Recitacijama su nas sve bez daha ostavili Maro Bulić i Dora Pinjuh, koji su zajedno recitirali „Ljubavni dijalog“, te Filip Luka Gospić pjesmom Nikole Šopa „Isus čita novine“. Glazbena pratnja na gitari bio je Josip Odak, kojemu se kasnije pridružila Iva Berišić, otpjevavši s njim „Baklje Ivanjske“ ,Doris Dragović i Mladena Bodaleca.

Pjesmu „Samo ljubav ostaje“ izvela je Marija Buntić u pratnji Antee Kvesić na klaviru i Matee Ostojić na gitari.

Nakon romantične atmosfere recitacija i pjesama, Tomislav Pehar je izvedbom „Tiho, tiho teče Neretva“ na harmonici među publiku unio pravo hercegovačko veselje.

Povodom dana škole održan je literarni natječaj na temu „Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova“. Treće mjesto zauzela je Anamarija Ćorić, drugo Jelena Pehar i prvo Iva Pehar, a učenicama je nagrade uručila ravnateljica.

Pomoćnik ravnateljice, prof. Milivoje Pinjuh je uručio nagrade za natjecanje u krosu održano prethodni dan. U muškoj kategoriji u cilj je prvi ušao Josip Gakić, a slijedili su ga Josip Pehar na drugom i Matej Radišić na trećem mjestu. U ženskoj kategoriji prošlogodišnju titulu prvakinje potvrdila je atletičarka Ivana Prga, a drugo mjesto zauzela je također atletičarka Lucija Ćurković te treće Jelena Pehar.

Zahvaljujemo i profesoricama Jadranki Medić i Ilijani Sušac, voditeljicama literarno-recitatorske sekcije, koje su za priredbu pripremile naše učenike.

Ova priredba je pokazala neumoran trud i zalaganje učenika i profesora na stvaranju bolje okoline i uvjeta za rad i obrazovanje. Priredba je došla kraju uz nadu da će se i iduće godine ponoviti u istom duhu.

Tekst: Elena Prusina, IV.3

Dan škole 1

Dan škole 2

Dan škole 3

Dan škole 4

Dan škole 5

Dan škole 6