DAN RUŽIČASTIH MAJICA – PREVENCIJA VRŠNJAČKOG NASILJA

Posljednje srijede u veljači obilježava se Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, poznat i kao Dan ružičastih majica. Naša škola već tradicionalno sudjeluje u obilježavanju ovog dana raznim aktivnostima na satima razrednika te izradom plakata i poruka kojim kao škola želimo pokazati da smo protiv bilo kojeg oblika nasilja te da smo mjesto s nultom stopom tolerancije na nasilje.

Tijekom cijele školske godine raznim aktivnostima preventivnog programa pedagoginje nastoje prepoznati određene rizike u školskoj sredini, te učenicima osigurati stručnu podršku ukoliko se pokaže da je potrebna. Kroz različite radionice učenike se nastoji podučiti vještinama pozitivne i asertivne komunikacije.

Učenice Iva Ostojić (I.6) i Nika Ljolje (III.3) su za ovaj dan izradile plakate koji nose snažnu poruku o borbi protiv nasilja. Plakati su izloženi u predvorju škole.

Učenice Dora Bulić i Ana Radišić iz III.2 su sve aktivnosti učenika složile u jedan kratki video.

 

 

Vršnjačko je nasilje važno na vrijeme prepoznati i pružiti pomoć i podršku djeci koja ga trpe. Djeci koja su sklona nasilnom ponašanju također treba pomoći u cilju uspostavljanja učinkovitog sustava zaštite prava i dobrobiti svakog djeteta.

 

 

 

Stručne suradnice ustanove:  Josipa Primorac, pedagoginja

                                                                                                                                                 Doris Vlašić, pedagoginja