Dan hrvatskih branitelja

Ekskurzija 2013

Danas je Brotnjo obilježilo Dan hrvatskih branitelja. 18. rujna se prisjećamo svih naših Brotnjaka koji su zaslužni za obranu domovine, pokojnih branitelja koji su svojom krvlju i svojim životom platili našu slobodu.

U obilježavanju je sudjelovala najstarija i najmlađa generacija učenika Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića, maturanti – IV.1 i prvašići – I.5 zajedno s ravnateljem Velimirom Pinjuhom, pedagoginjama Josipom Primorac i Doris Vlašić te s profesoricom Sandom Sušac. Program obilježavanja započeo je polaganjem vijenaca ispred spomen-križa poginulim braniteljima Brotnja, a nakon toga služena je sveta misa koju je predvodio fra Dario Dodig. U nadahnutoj propovijedi fra Dario je kazao kako branitelji i danas žive u nama, u našim srcima, a zahvaljujući njima danas uživamo slobodu.

Nakon svete mise održan je svečani mimohod do Hotela Brotnjo gdje je održana svečana akademija. Uz brojne recitacije i pjesme, poslušali smo i govor dr. sc. Ivice Lučića. Na svečanoj akademiji prisjetili smo se još jednom naše povijesti i žrtve naših heroja koju nemamo pravo zaboraviti. Velika nam je čast što smo sudjelovali u obilježavanju, a svim našim broćanskim braniteljima hvala što su branili i obranili našu svetu grudu, a poginulima neka je laka Hrvatska zemlja za koju su život dali.

U povodu Dana branitelja, učenica Marija Zorka Vasilj (II.3) napisala je literarni uradak: Domovinski rat

dan branitelja 1

dan branitelja 2

dan branitelja 3

dan branitelja 4

dan branitelja 5

dan branitelja 6

Tekst: Marija Prskalo, IV.1
Fotografije: učenici IV.1 odjela