Dan branitelja 2022.

Neustrašivi u obrani svoga doma,  zauvijek su sklopili svoje oči, a ostavili nas da slobodno gledamo unaprijed. Svojim su životom spasili nas, a mi njih snažno štitimo od zaborava. Znamo da im se odužiti ne možemo nikada, ali ćemo ih se s poštovanjem sjećati. I ove su godine naši učenici sudjelovali u obilježavanju Dana branitelja.

U predvorju škole su pod vodstvom pomoćnice ravnateljice Sande Sušac učenici Ante Mijatović, Sara Kozina i Filip Krasić (III.6) postavili križ s imenima poginulih branitelja te prigodnom pjesmom podsjetili da je 18. rujna  tužna obljetnica smrti sinova Brotnja na koje smo svi ponosni. Budući da je Općina Čitluk početkom srpnja objavila Poziv učenicima za izradu literarnih radova u povodu Dana branitelja, učenici su svojim radovima dali doprinos obilježavanju. Na školsko natjecanje prijavili su se u velikom broju, a tri najbolja učenika su sa svojim mentoricama sudjelovala na manifestaciji. Najbolji rad pod nazivom  Branitelji ili heroji – jednako je! napisala je Petra Miletić (III.1), članica literarno-recitatorske sekcije škole. Mentorica je bila prof. Ilijana Sušac, voditeljica sekcije.

Drugo mjesto osvojio  je učenik III.2 odjela Marko Selak s pjesmom Majka. Mentorica je bila prof. Anamarija Pinjuh. Treća je Ana Odak iz III.3 s pjesmom Borba za svete boje, mentorica Marija Bevanda, prof. Pjesme možete pročitati klikom na poveznice. Obilježavanjem 18. rujna zahvalili smo našim braniteljima što svoje živote svi gradimo na temeljima njihove žrtve i što hrvatski  stijeg nosimo slobodno i ponosno.

 

tekst: Patricija Prga (III.1), novinarska sekcija

fotografije br. 1 – 6: https://citluk.ba/obiljezen-dvanaesti-dan-branitelja-opcine-citluk/