Članovi zajednice Cenacolo posjetili našu školu

Članovi zajednice Cenacolo posjetili našu školu

Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježava se od 15. studenoga do 15. prosinca. U obilježavanju svake godine sudjeluje i naša škola raznolikim sadržajem i programom.

Kroz taj mjesec sati razrednika su posebno posvećeni temi ovisnost i učenicima se nastoji ukazati na to kako se oduprijeti današnjim izazovima i općenito borbi protiv pošasti suvremenog društva.

U sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti 2. prosinca našu školu su posjetili članovi zajednice Cenacolo koji su održali predavanje za učenike trećih razreda i skrenuli im pozornost na opasnosti vezane uz različite oblike ovisnosti.

Mirko i Josip pričajući svoja životna iskustva nastojali su učenike na neki način upozoriti kako i oni ne bi krenuli krivim putem i morali prolaziti kroz pakao ovisnosti.

Budući da pri suzbijanju ovisnosti važnu ulogu ima prevencija, u sklopu koje je nužno provoditi edukaciju o štetnosti opojnih sredstava, ali i štetnosti ostalih oblika ovisnosti kao što su: ovisnost o alkoholu, kocki, modernim tehnologijama i sl., članovi zajednice Cenacolo rado su se odazvali pozivu pedagoginja da govore o svojim problemima s ovisnošću i o životu u zajednici Cenacolo. Autentičnim svjedočanstvom svojih životnih iskustava Mirko i Josip željeli su srednjoškolcima poručiti kako njihove malene nesigurnosti ili probleme, ukoliko ih imaju, neće riješiti neka od droga ili neka od drugih vrsta ovisnosti, nego da će s njima problemi biti samo veći jer će ovisnost uništiti njih kao osobe, odmah zatim prouzrokovati probleme u njihovim obiteljima, a potom i u široj zajednici. Osvrćući se na život u zajednici Cenacolo članovi ove rehabilitacijske zajednice kazali su kako su tek u ovoj zajednici spoznali pravo prijateljstvo, te da se kroz molitvu, sv. Mise i mukotrpan rad članovi Cenacola osposobljavaju za smisleniji i ljepši život bez opijata i drugih ovisnosti. Učenici su s pozornošću poslušali predavanje a na kraju su članovima zajednice postavljali pitanja.

Mjesec borbe protiv ovisnosti završit će prigodnim predavanjem 14.12.2015. na temu Alkoholizam i mladi socijalne radnice Centra za mentalno zdravlje, Doma zdravlja Mostar Nikoline Palameta.

Ovom prilikom zahvaljujemo članovima zajednice Cenacolo na izdvojenu vremenu.

Mjesec borbe protiv ovisnosti 1

Mjesec borbe protiv ovisnosti 2

Mjesec borbe protiv ovisnosti 3

Mjesec borbe protiv ovisnosti 4