Čep po čep za Zarine korake

Važan aspekt obrazovanja i misija naše škole je uvijek briga o potrebitima i životnoj sredini. Nastojeći promovirati pozitivne vrijednosti u društvu, škola pokreće humanitarnu akciju Čep po čep za Zarine korake.

Zara, djevojčica koja boluje od cerebralne paralize, vam je poznata jer je slična akcija pomoći već bila organizirana 2019. godine i zbog pandemije koronavirusa prekinuta. Prošle školske godine akcija je ponovno pokrenuta, no zbog epidemioloških mjera nije mogla biti realizirana u potpunosti. Čitlučki poduzetnik, koji je želio ostati anoniman, a anonimna pomoć je najveći oblik darežljivosti i humanosti, otkupio je prikupljene čepove te je na Zarin račun  tada uplaćen novčani iznos.

U novoj nastavnoj godini, škola nastavlja  s akcijom tako da učenici već sad mogu odložiti plastične čepove u kutije na ulazu u školu. Dobra djela ne pomažu samo potrebitima, čineći dobro, svi se osjećaju bolje. Samo ona djeca koja  su naučena darivati dok su mala, mogu promijeniti svijet nabolje kad odrastu. Motive od čepova složila je i u slagalicu pretvorila pomoćnica ravnateljice Sanda Sušac.