Božićni posjet Udruzi Susret

Božićno je vrijeme darivanja i dobrih djela. Najljepši božićni pokloni su podrška, prijateljstvo, druženje i lijepa riječ. Zato su naši učenici smjera kuhar odlučili, u pratnji ravnateljice Adele Škutor te profesora Damira Mlikote i Damira Primorca, posjetiti svoje prijatelje u Udruzi Susret te podijeliti  s njima radost najvećeg kršćanskog blagdana.

Pod vodstvom profesora Damira Mlikote pripremili su božićne keksiće, kolače i slastice kao mali znak pažnje te ih, ljubazno dočekani u prostorima Edukacijsko-rehabilitacijskog  centra Sveti Josip Radnik, razveselili. U zajedničkom druženju  te ugodnoj atmosferi vrijeme je brzo prošlo, a prije rastanka svi su se fotografirali  i srdačno pozdravili do nekog sljedećeg druženja.

Pohvalan je izraženi senzibilitet naših srednjoškolaca prema osobama s invaliditetom i poteškoćama u razvoju. Razvijena svijest je itekako važna  te svatko može na svoj način i prema svojim mogućnostima pridonijeti zajednici u kojoj živi kako bi osobe s  poteškoćama odrastale zaštićene i prihvaćene.

 

tekst: Mateja Primorac (IV.1), novinarska sekcija

fotografije: Klara Lukić (IV.1), novinarska sekcija