Božićna priredba

Božićno je vrijeme najljepše razdoblje u godini. To je vrijeme ljubavi i veselja, vrijeme koje provodimo s našim najmilijima okupljeni oko blagdanskog stola, vrijeme zajedništva, topline… Dio takve blagdanske atmosfere mogli smo osjetiti već danas na školskoj priredbi koja se održala u 12.30h u prostorijama naše škole. Posljednjih tjedana naši učenici marljivo su radili u pripremanju i usavršavanju današnjih izvedbi. U programu su sudjelovali članovi literarno-recitatorske sekcije sa profesoricama Ilijanom Sušac i Jadrankom Medić, te glazbena sekcija pod vodstvom profesorice Vesne Šarić.

Priredba je započela prigodnim recitacijama koje su izveli učenici Matej Barbarić, Marija Buntić i Danijel Milićević, ujedno naši današnji voditelji. Uslijedio je nastup školskog zbora sa pjesmom „Tiha noć” a nakon njih priredbu su uveličali i naši gosti – kulturno umjetničko društvo „Brotnjo” iz Čitluka koji su nam izveli tradicionalni hercegovački ples. Veliki pljesak dobile su i učenice Marija Sivrić i njezina glazbena pratnja Matea Ostojić koje su nam izvele pjesmu „Last Christmas”. Pjesmu „Radujte se narodi“ izvela je zatim učenica Iva Berišić koju je također na gitari pratila učenica Matea Ostojić. Čarobne zvuke zvona na pozornicu nam je donijela ženska vokalna skupina „Didak” iz Gradnića s pjesmom ,,Zvona zvone Božić je’’.

Na kraju samog programa voditelji su nam zajedno sa našom ravnateljicom, profesoricom Adelom Škutor, poželjeli čestit i blagoslovljen Božić, a naš veseli zbor priredbu je završio pjesmom „Božić dolazi”. Za najslađi dio priredbe pobrinula se sekcija naših vrsnih kuhara koji su sa svojim voditeljem, profesorom Damirom Mlikotom pripremili ukusne kolačiće za sve sudionike.

Tekst: Morena Hrstić, III. 6
Fotografije: Ana-Marija Šego, III. 6