Obilježavanje svjetskog dana mentalnog zdravlja

U našoj školi jučer, 10. listopada na poseban način je obilježen Svjetski dan mentalnog zdravlja. Pedagoginje škole Doris Vlašić i Josipa Primorac su u suradnji s učenicima uredili kutak u predvorju škole koji je posvećen važnosti mentalnog zdravlja. Prema dogovorenim terminima kroz dan svaki odjel je pojedinačno s predmetnim nastavnicima u hodniku nazočio edukativnom izlaganju pedagoginja o važnosti očuvanja mentalnog zdravlja.  Učenici su dobili i prigodne edukativne  brošure koje su izrađene za ovaj dan.

Vrlo je bitno prepoznati važnost očuvanja i unaprjeđenja mentalnog zdravlja.

 Učenici srednje škole dr. fra Slavka Barbarića u Čitluku zajedno sa profesorima su rado nosili zelenu vrpcu koja je  međunarodni znak i simbol solidarnosti i potpore mentalnom zdravlju. Njezin cilj je svakako smanjenje stigme i diskriminacije. Plakate na temu mentalnog zdravlja izradile su učenice Dominika Stojić i Antonija Dugandžić iz III.2 odjela, te učenici Ivano Vasilj, Nikolina Ćavar i Nikolina Vojvodić iz I.6 odjela. Odjeli I.5 i II.6 su pomogli pri izradi zelenih vrpci.

Zajedno se trudimo podizati svijest o važnosti zaštite mentalnog zdravlja koji je temelj našeg  cjelokupnog zdravlja i snage.

                                                                      Stručne suradnice:
Doris Vlašić, pedagoginja
Josipa Primorac, pedagoginja