Dan kuhara 2024.

Iz godine u godinu naši učenici, pod vodstvom svojih mentora, pokazuju svoj talent i umijeće. Prilika za to je i Dan kuhara koji je naša škola i ove godine obilježila u suradnji s udrugom BLAŽ Enology. Jelovnik je koncipiran prema zamislima naših nastavnika praktične nastave, kuharstva i slastičarstva: Damira Mlikote, Irene Miličević i Marine Jurić.

Gosti su bili kuhari i gastronomi Danijel Biokšić i Dragan Buconjić. Između ostalog, na radionicama se moglo naučiti kako  pravilno rezati pršut i pripremati tradicionalna jela. Desna ruka bili su naši učenici koji su mogli vidjeti pregršt novih ideja koje su i u prezentacijskom smislu jedinstvene.

Postava stola zaintrigirala je sve posjetitelje, a uigran konobarski tim, pod vodstvom nastavnika ugostiteljskog posluživanja Damira Primorca i Zorana Ćavara, pobrinuo se da gastronomsko iskustvo bude potpuno. Voditeljica programa, u pripremi profesorica Anamarije Pinjuh i Ivane Musa, bila je Magdalena Vučić (II.6).

Jelo je blagoslovio i molitvu predvodio fra Slaven Tomić. Za odlične taktove zadužena je bila glazbena sekcija pod vodstvom profesora Matea Marinčića. Sigurni smo da su naši gosti iz društvenog života, obrazovnog i sektora turizma i ugostiteljstva te sporta bili oduševljeni te se nadamo da se vidimo ponovno.

tekst i fotografije
Ana Vasilj (III.1), novinarska sekcija
Mila Šakota (III.1), novinarska sekcija